- reklama -
Suroviny
- 350 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g slaniny
- 200 g tvarohu
- 2 dcl husté smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slaninu vyškvaříme.
-
Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout.
-
Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškvařili ze slaniny, zamícháme a vaříme pod pokličkou.
-
Když všechny flíčky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. Pak promícháme se lžící vyškvařeného sádla, 1 dcl smetany a polovinou rozdrobeného tvarohu.
-
Flíčky urovnáme na nahřátou mísu, posypeme tvarohem, přelijeme horkou smetanou a posypeme čerstvými škvarky.
Kuchař: toprecepty.cz