- reklama -
Suroviny
4+
- 1 flank steak – cca 500-600 g
- Marináda:
- 5-6 lžic BBQ omáčky
- 3 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce balzamicového octa
- 2 lžíce práškového česneku
- 2 lžíce práškové cibule
- drcený pepř tří barev
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu ve větší míse, do které se vejde celý steak. Pomocí vidličky steak v marinádě opakovaně propícháme, aby se marináda dostala dovnitř masa, opakovaně to takto v marinádě „vymácháme“ z obou stran a necháme uležet v chladničce nejlépe přes noc, ale minimálně 6 hodin.
-
V předehřáté troubě nastavené na teplotu grilování grill s marinádou grilujeme cca 4-5 minut na každé straně pro středně propečené maso. Poté maso vyndáme a odložíme na teplý talíř na 5 minut.
-
Steak nakrájíme šikmým řezem na tenčí plátky, které na talíři můžeme polít marinádou. Podávala jsem s rýží.
Kuchařka: Lenka Škulinová