Flank steak v BBQ omáčce

76
- reklama -

Suroviny
4+

1 flank steak – cca 500-600 g
Marináda:
5-6 lžic BBQ omáčky
3 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce balzamicového octa
2 lžíce práškového česneku
2 lžíce práškové cibule
drcený pepř tří barev
2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu  ve větší míse, do které se vejde celý steak. Pomocí vidličky steak v marinádě opakovaně propícháme, aby se marináda dostala dovnitř masa, opakovaně to takto v marinádě „vymácháme“ z obou stran a necháme uležet v chladničce nejlépe přes noc, ale minimálně 6 hodin.


    Zobrazit celý recept

  2. V předehřáté troubě nastavené na teplotu grilování grill s marinádou grilujeme cca 4-5 minut na každé straně pro středně propečené maso. Poté maso vyndáme a odložíme na teplý talíř na 5 minut.

  3. Steak nakrájíme šikmým řezem na tenčí plátky, které na talíři můžeme polít marinádou. Podávala jsem s rýží.