
Suroviny
4 porce
- 4 hotové palačinky (třeba ty podle receptu v poznámce)
- Omáčka:
- 1 velký pomeranč
- 60 g másla
- 30 g cukru
- 4 lžíce likéru Grand Marnier
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme si kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme si tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
-
Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
-
V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
*Recept na palačinky https://www.toprecepty.cz/recept/24646-palacinky–…
*Likér Grand Marnier můžeme nahradit, třeba likérem Cointreau nebo jiným pomerančovým likérem s dostatečným množstvím alkoholu.
*Na omáčku použijeme stejnou pánvičku (stejných rozměrů, nebo o něco větší) na které jsme dělali palačinky. Tak budeme moci vyskládat všechny přeložené palačinky najednou na pánev.
*Crêpes Suzette je tradiční francouzký dezert.
*Můžeme podávat s okrájenými dílky pomeranče nebo vanilkovou zmrzlinou.