Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 hotové palačinky (třeba ty podle receptu v poznámce)
Omáčka:
1 velký pomeranč
60 g másla
30 g cukru
4 lžíce likéru Grand Marnier

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme si tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.

  2. Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.

  3. V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

*Recept na palačinky https://www.toprecepty.cz/recept/24646-palacinky–…

*Likér Grand Marnier můžeme nahradit, třeba likérem Cointreau nebo jiným pomerančovým likérem s dostatečným množstvím alkoholu.

*Na omáčku použijeme stejnou pánvičku (stejných rozměrů, nebo o něco větší) na které jsme dělali palačinky. Tak budeme moci vyskládat všechny přeložené palačinky najednou na pánev.

*Crêpes Suzette je tradiční francouzký dezert.

*Můžeme podávat s okrájenými dílky pomeranče nebo vanilkovou zmrzlinou.