Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím masem a pečenou řepou

50
- reklama -

Suroviny
2 porce (4 bulky)

Pohankové bulky:
100 g pohanky
40 g ovesných vloček
20 g lněného semínka
špetka soli
Kuřecí burgery:
220 g kuřecích prsou
1 čajová lžička římského kmínu
1 stroužek česneku
sůl
Jogurtový dip:
1/4 avokáda – cca 35 g
80 g hustého bílého jogurtu
4 stonky koriandru
limetková kůra z 1/2 limetky
sůl
Navíc:
1 červená řepa uvařená cca 150g
olivový olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda, pohanku slijte.

  3. Nechte alespoň trochu zchladnout.

  4. Troubu předehřejte na 200 ˚C.

  5. Plech vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte ovesné vločky, lněná semínka a rozmixujte najemno, jak to jen půjde. Přidejte pohanku, špetku soli a společně mixujte, dokud se hmota nespojí a nebude kompaktní.

  6. Směs rozdělte na 4 části.

  7. Z každé navlhčenýma rukama umačkejte bulku o průměru asi 7cm. Bulky rozprostřete na plech.

  8. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.

  9. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři.

  10. Česnek utřete se solí.

  11. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte tak, aby vám vznikla kompaktní hmota.

  12. Z hmoty utvořte 4 ploché karbanátky, které potřete lehce olejem. Položte je na pečící papír vedle bulek.

  13. Červenou řepu nakrájejte na plátky silné asi 3 mm.

  14. Lehce je potřete olejem, posolte a opepřete.

  15. Rozložte je také na plech a společně dejte péct půl hodiny.

  16. Než se vše upeče, připravte si dip. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky.

  17. Přidejte jogurt, nasekaný koriandr, nastrouhanou limetovou kůru, lehce osolte a promíchejte.

  18. Upečené bulky vyjměte z trouby (maso i řepu můžete nechat v teple ještě chvíli),nechte chvíli zchladnout.

  19. Poté je podélně rozřízněte, potřete dipem, položte plátek řepy, maso, řepu, dip a přiložte vrchní část bulky a propíchněte špejlí.

  20. Podávejte se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz