Suroviny
3 porce
- 400 g vepřové panenky / 12 medailonků
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 350 g Fitness mix ARDO
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- 8 lžíc bylinkový mix ARDO
- 3 lžíce másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu.
-
Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání dusíme na mírném ohnicca 8 minut. Před koncem dušení přidáme bylinky a máslo.
-
Během přípravy zeleniny si očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomoučíme. Na rozpálený olej v pánvi klademe medailonky, které po obou stranách prudce orestujeme do zlatavé barvy.
-
Servis:
Na talíř dáme zeleninu, kterou před tím krátce podusíme ve vývaru. Přidáme přílohu podle vaší volby a medailonky, které přelijeme bylinkovou omáčkou. Bylinkovou omáčku připravíte jednoduše rozpuštěním másla, do kterého přidáte nasekané bylinky. -
Doporučená příloha:
Medailónky skvěle doplní vařený brambor, ale i čistá vařená rýže.