- reklama -
Suroviny
- 400 g lososa ( steak – lze nahradit pstruhem lososovitým)
- 1 balení šmakouna ( štíhlé nudle, případně vaječné italské těstoviny)
- 250 g čerstvý baby špenát (případně mražený)
- cca 5 stroužků česneku
- olivový olej nebo Ghee (přepuštěné máslo)
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si steaky z lososa na které nasypeme výše uvedené bylinky a koření a pokapeme citrónem. Dáme je do alobalu a vložíme do předehřáté trouby (já dávám na 250°C) a pečeme cca 10-13 minut.
-
Mezitím si na pánvi s olivovým olejem restujeme na kolečka nakrájený česnek a přidáme čerstvý špenát, vše společně dusíme než špenát nezměkne. Poté přidáme jedno balení šmakouna a chvíli opět dusíme.
-
Posledním krokem je už jen přidání lososa a důkladné promíchání. Můžeme ještě pár minut podusit, pokud máme steak hrubší.
Poznámka od kuchařky
Osobně lososa krájím po vyndání z trouby na kostičky.
Doporučuji podávat s bílým vínem (za mne Chardonnay)
Kuchařka: Danielitha