Fitness losos se šmakounem

62
- reklama -

Suroviny

400 g lososa ( steak – lze nahradit pstruhem lososovitým)
1 balení šmakouna ( štíhlé nudle, případně vaječné italské těstoviny)
250 g čerstvý baby špenát (případně mražený)
cca 5 stroužků česneku
olivový olej nebo Ghee (přepuštěné máslo)
tymián
bazalka
sůl
pepř
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si steaky z lososa na které nasypeme výše uvedené bylinky a koření a pokapeme citrónem. Dáme je do alobalu a vložíme do předehřáté trouby (já dávám na 250°C) a pečeme cca 10-13 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si na pánvi s olivovým olejem restujeme na kolečka nakrájený česnek a přidáme čerstvý špenát, vše společně dusíme než špenát nezměkne. Poté přidáme jedno balení šmakouna a chvíli opět dusíme.

  3. Posledním krokem je už jen přidání lososa a důkladné promíchání. Můžeme ještě pár minut podusit, pokud máme steak hrubší.

Poznámka od kuchařky

Osobně lososa krájím po vyndání z trouby na kostičky.

Doporučuji podávat s bílým vínem (za mne Chardonnay)