- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Těsto:
- 50 g rozemletých vloček
- 50 g celozrnné mouky
- 1 odměrka čokoládového proteinu (asi 30g)
- 10 g holandského kakaa
- 2 vajíčka (zvlášť bílky a žloutky)
- 1 lžička prášku do pečiva
- javorový sirup, med, třtinový cukr nebo jiné sladidlo…
- Náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 1/2 balíčku vanilkového cukru nebo vanilkový protein
- mléko
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
V první míse smícháme všechny sypké suroviny + žloutky a doředíme vodou (mlékem), aby se vše slepilo.
Kdo má rád sladší, přidá med/třtinový cukr…dle chuti. -
V druhé míse vyšleháme bílky a opatrně je vmícháme do první mísy.
-
Vylijeme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180° asi 20 minut. Poté necháme vychladnout.
-
Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem (proteinem) a doředíme mlékem na roztíratelnou konzistenci. Dosladíme dle chuti. Potřeme vychladlý korpus a poklademe ovocem.
-
Dáme na noc do lednice a ráno podáváme.
Poznámka od kuchařky
Těsto můžeme obměňovat přidáním ořechů, kokosu, tmavé čokolády…
Protein lze nahradit přidáním cukru.
Kuchařka: Lucie95