Fit Hrušťáček

55
- reklama -

Suroviny
12 porcí

5 velkých hrušek
1,5 hrnku celozrnné mouky
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru -( záleží jak jsou sladké hrušky)
2 lžičky skořice
3 lžičky kakaa
1/2 hrnku 100% jablečného džusu
1 kypřící prášek do pečiva
Hera
mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu.

  2. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici – vše smíchat.

  3. Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny, postupně přidat mouku, kakao, jablečný džus a kypřící prášek.

  4. Nalít do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do dortové formy.

  5. Péct na 150 – 200°c asi 40-45min.

Poznámka od kuchařky

Voňavý šťavnatý Hrušťáček je nejlepší k bílé kávě.