
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 5 velkých hrušek
- 1,5 hrnku celozrnné mouky
- 1 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru -( záleží jak jsou sladké hrušky)
- 2 lžičky skořice
- 3 lžičky kakaa
- 1/2 hrnku 100% jablečného džusu
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Hera
- mouka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu.
-
Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici – vše smíchat.
-
Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny, postupně přidat mouku, kakao, jablečný džus a kypřící prášek.
-
Nalít do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do dortové formy.
-
Péct na 150 – 200°c asi 40-45min.
Poznámka od kuchařky
Voňavý šťavnatý Hrušťáček je nejlepší k bílé kávě.
Kuchařka: Hanule