
- reklama -
Suroviny
1 porce
- cca 150 g červených fazolí (uvařené nebo konzervované)
- 1 malá cibule
- 30 g sýra Eidam
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- ovesné vločky
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole rozmixujeme na kaši. Přidáme nakrájenou cibuli, vejce, česnek a majoránku.
-
Mixujeme. P
-
řisypeme sýr a dosolíme.
-
Pokud je těsto tekuté, přidáme mouku (celozrnnou) nebo ovesné vločky. Pokud je málo lepivé, přidáme mléko.
-
Na plechu s pečícím papírem tvoříme placičky (z tohoto množství vyšly 4).
-
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 180°. Vhodné k večeři nebo obědu. Podáváme se zeleninou připravovanou v páře (kukuřice, fazolové lusky, baby karotka) a jogurtovým dipem (bílý jogurt, pažitka, popřípadě jiné bylinky.
Kuchařka: Eviss