- reklama -
Suroviny
- 250 ml (g) vody
- 30 g oleje
- lžička cukru
- 1,5 lžičky soli
- 50 g mletého lněného semínka
- 50 g žitné chlebové mouky
- 330 g hladké mouky
- 15-18 g droždí
- Kdo má rád, může přidat půl malé lžičky drceného kmínu – lehounce doplní chuť bagetek.
Postup přípravy receptu
-
Lněné semínko si umelu v tříštivém kávomlýnku.
-
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). -
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.
-
Všechny necháme vykynout na plechu s pečícím papírem (nebo bagetovém plechu) a pak, potřené vejcem, upečeme ve vyhřáté troubě (200°C asi 25 min).
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen