
Suroviny
- 450 g čerstvé tresky
- 350 g brambor
- 150 ml mléka
- 150 ml vody
- 2 bobkové listy
- petržel
- pažitka
- sůl
- 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu. Vložíme očištěnou a kůže zbavenou rybu. Necháme 5 minut povařit, poté stáhneme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát.
-
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření slijeme všechnu vodu a vidličkou brambory rozštoucháme. Ochutíme solí, vmícháme nasekané bylinky, citronovou kůru a okapanou rybu.
-
Rukama vše spojíme tak, aby zůstaly větší kousky ryby. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladit.
-
Poté obalíme karbanátky v rozšlehaném vejci, strouhance a osmahneme dozlatova. Podáváme s bramborovou nebo polentovou kaší, kouskem citronu a zeleninovým salátem
Poznámka od kuchařky
recept je ze stránek http://www.bbcgoodfood.com od Angely Nilsen (Ultimate fish cakes)