- reklama -
Suroviny
- Budete potřebovat:
- * 1 kg filé z bílé mořské ryby bez kostí (nakrájené na porce)
- * worchesterová omáčka
- * citronová šťáva
- * pikantní hořčice
- * mouka
- Těstíčko:
- * 200 g mouky
- * 1 lžíce cukru
- * 4 lžíce piva
- * 1/ 4 lžičky soli
- * 2 žloutky
- * 6 lžic mléka
- * 6 lžic vody
- * 2 bílky
Postup přípravy receptu
-
Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl, žloutky a dobře zamíchejte. Přilijte smíchané mléko s vodou a míchejte až je těstíčko hladké. Nechejte v pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Našlehejte bílky a lehce zamíchejte do těstíčka.
-
Omyjte a osušte rybu, okořeňte ji a obalte v mouce. Naporcovanou rybu namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v oleji. Přebytečný tuk nechejte okapat na kuchyňském ubrousku a usmaženou rybu posolte.
Kuchařka: iunka