
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 filety ze pstruha
- 6 listů mangoldu
- 2 listy kadeřávku
- 5-6 cherry rajčátek
- 0,5 lžičky balzamikového octa
- 1 lžička pomerančového balzamikového krému
- citronový pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.
-
Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.
-
Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.
-
Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.
Poznámka od kuchařky
Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.
Kuchařka: Kocmax