Filet ze pstruha na listovém salátu

69
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 filety ze pstruha
6 listů mangoldu
2 listy kadeřávku
5-6 cherry rajčátek
0,5 lžičky balzamikového octa
1 lžička pomerančového balzamikového krému
citronový pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.

  2. Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.

  3. Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.

  4. Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

Poznámka od kuchařky

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.

https://varimebeztuku.blogspot.com/