
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 svazek chřestu
- 600 g filetu z lososa
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 400 g vařených brambor
- Omáčka:
- 100 ml bílého vína
- 100 ml pomerančové šťávy
- 3 žloutky
- 150 g másla
- dužina z 1 pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.
-
Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran.
-
Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 8 minut.
-
Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit.
-
Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky.
-
Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku.
-
Nakonec přidáme dužinu z pomeranče.
-
Uvařený chřest překrájíme.
-
Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. A vynikající jídlo je na světě :-).
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k