Filet s kari omáčkou

46
- reklama -

Suroviny

2 filety z pstruha
sůl
pepř
kari
kurkuma
mleté chilli
1 lžíce másla na jíšku
1 lžíce hladké mouky na jíšku
100 ml smetany
asi 100 ml bílého vína
špetka cukru
oříšek másla
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na oleji pak rybu z obou stran opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku uděláme z másla a mouky světlou jíšku a zalijeme vínem a vodou. Necháme zredukovat, přidáme kari, kurkumu, cukr a chilli.

  3. Až zmizí chuť mouky, zalijeme smetanou. Vypneme a necháme dojít. Vložíme kousek másla na zjemnění.

  4. Podáváme s pečenými a lehce rozmáčknutými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/