- reklama -
Suroviny
- 2 filety z pstruha
- sůl
- pepř
- kari
- kurkuma
- mleté chilli
- 1 lžíce másla na jíšku
- 1 lžíce hladké mouky na jíšku
- 100 ml smetany
- asi 100 ml bílého vína
- špetka cukru
- oříšek másla
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Rybu osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na oleji pak rybu z obou stran opečeme.
-
V kastrůlku uděláme z másla a mouky světlou jíšku a zalijeme vínem a vodou. Necháme zredukovat, přidáme kari, kurkumu, cukr a chilli.
-
Až zmizí chuť mouky, zalijeme smetanou. Vypneme a necháme dojít. Vložíme kousek másla na zjemnění.
-
Podáváme s pečenými a lehce rozmáčknutými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1