
- reklama -
Suroviny
1 porce
- masový vývar
- mrkev
- petržel
- celer
- malý pórek
- petrželová nať nebo pažitka
- sůl
- Játrové knedlíčky:
- vepřová játra
- česnek
- cibule
- vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- Solamyl
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Filet osolíme, opatrně opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.
-
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a zeleninu nakrájenou na nudličky.
-
Zalejeme vínem a vložíme zpět opečenou porci ryby. Chvíli ještě prohřejeme.
-
Měkkou porci přeložíme na talíř a přelejeme výpekem.
Jako přílohu jsem udělala brambory vařené ve slupce a opečené na suchém pečícím papíru..
Poznámka od kuchařky
Rybí filet se na sebelepší pánvi dělá docela špatně, maso se trhá. Je lépe si ho zakapávat vodou. Totéž platí o zelenině. Aby byla měkká, dusíme ji za přikapávání vody. Tuk se rychle odpaří a filet bychom neměli čím přelít.
Kuchařka: JanaDorazinova









