Filet na víně-DIA verze

68
- reklama -

Suroviny
1 porce

masový vývar
mrkev
petržel
celer
malý pórek
petrželová nať nebo pažitka
sůl
Játrové knedlíčky:
vepřová játra
česnek
cibule
vejce
sůl
pepř
majoránka
Solamyl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Filet osolíme, opatrně opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a zeleninu nakrájenou na nudličky.

  3. Zalejeme vínem a vložíme zpět opečenou porci ryby. Chvíli ještě prohřejeme.

  4. Měkkou porci přeložíme na talíř a přelejeme výpekem.

    Jako přílohu jsem udělala brambory vařené ve slupce a opečené na suchém pečícím papíru..

Poznámka od kuchařky

Rybí filet se na sebelepší pánvi dělá docela špatně, maso se trhá. Je lépe si ho zakapávat vodou. Totéž platí o zelenině. Aby byla měkká, dusíme ji za přikapávání vody. Tuk se rychle odpaří a filet bychom neměli čím přelít.