
- reklama -
Suroviny
- rybí filé
- hrubá mouka
- 1 citrón
- 1 konzerva žampiónů
- kapie
- pórek
- trochu kysané smetany
- 1 lžíce mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Filé osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet.
-
Pak je obalíme v mouce a prudce opečeme.
-
Přidáme nakládané žampióny, kapii, na plátky nakrájený pórek, podusíme a zalijeme kysanou smetanou zahuštěnou lžící mouky.
-
Ještě krátce podusíme a dochutíme citrónem.
Podáváme např. s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Mnozí z nás na ryby zapomínáme, málo komu chutnají, ale rybí maso je pro náš organismus nezbytný: prospívá našemu srdci, protože snižuje hladinu cholesterolu a brání vzniku krevních sraženin v cévách. Snižují tak riziko infarktu, nebo mozkové mrtvice.
Kuchařka: Iness