Filé na žampionech

119
- reklama -

Suroviny

rybí filé
hrubá mouka
1 citrón
1 konzerva žampiónů
kapie
pórek
trochu kysané smetany
1 lžíce mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet.

  2. Pak je obalíme v mouce a prudce opečeme.

  3. Přidáme nakládané žampióny, kapii, na plátky nakrájený pórek, podusíme a zalijeme kysanou smetanou zahuštěnou lžící mouky.

  4. Ještě krátce podusíme a dochutíme citrónem.
    Podáváme např. s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Mnozí z nás na ryby zapomínáme, málo komu chutnají, ale rybí maso je pro náš organismus nezbytný: prospívá našemu srdci, protože snižuje hladinu cholesterolu a brání vzniku krevních sraženin v cévách. Snižují tak riziko infarktu, nebo mozkové mrtvice.