Filé alla pizzaiola

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

300-400 g filetů z mořské bělomasé ryby
mořská sůl
2 masitá rajčata
1 polévková lžíce zelených oliv bez pecek
1 polévková lžíce kaparů
1 stroužek česneku
špetka oregana
špetka chilli
hrst čerstvé bazalky
2 polévkové lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrojíne a vydlabeme semínka. Pak rozkrájíme na malé kousky. Olivy pokrájíme také na malé kousky. Dáme do misky společně s rajčaty, přidáme kapary, utřený česnek, oregano, chilli, potrhanou bazalku a olej. Promícháme.

  2. Filety osolíme a dáme do pekáčku.

  3. Navršíme na ně směs a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200°C.

Poznámka od kuchařky

Já použil filety z ryby Mahi – mahi.

PL – polévková lžíce