
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300-400 g filetů z mořské bělomasé ryby
- mořská sůl
- 2 masitá rajčata
- 1 polévková lžíce zelených oliv bez pecek
- 1 polévková lžíce kaparů
- 1 stroužek česneku
- špetka oregana
- špetka chilli
- hrst čerstvé bazalky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozkrojíne a vydlabeme semínka. Pak rozkrájíme na malé kousky. Olivy pokrájíme také na malé kousky. Dáme do misky společně s rajčaty, přidáme kapary, utřený česnek, oregano, chilli, potrhanou bazalku a olej. Promícháme.
-
Filety osolíme a dáme do pekáčku.
-
Navršíme na ně směs a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Já použil filety z ryby Mahi – mahi.
PL – polévková lžíce
Kuchař: Dooga