
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g těstovin (doporučuji fettuccine, nebo fusilli)
- 100 g lososa
- 2x smetana ke šlehání (430 g – ne nízkotučné)
- 100 ml bílého vína (suchého)
- 2 lžíce citronové štávy
- cca 30 g parmazánu
- 100 ml vody
- čerstvé bylinky:
- petrželka
- pažitka
- bazalka
- žloutek (nebo bramborový škrob na zahuštění)
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa.
-
Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit.
-
Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme.
-
Zahustíme škrobem smíchaným s vodou a chvili jeste povarime, nebo žloudkem (pokud však budete zahuštovat žloudkem, nejprve vypnete sporak, jinak se vajicko srazi).
-
Nakonec přidáme na pánev uvařené těstoviny a proházíme je s omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Rychlé a velice chutné jídlo:)
Kuchařka: Lenuzzi









