Fettuccine & cuketky carbonara

51
- reklama -

Suroviny
3 porce

450 g čerstvých těstovin fettuccine (nebo přiměřeně sušených)
100 g pancetty (příp. dobré slaniny) plátky
3 mladé cuketky
2 střední (nebo 3 malé) žloutky
40 g parmazánu (příp. sýru Gran moravia) + na posyp
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Dát vařit dostatečné množství vody na těstoviny (osolit). Pancettu nakrájenou na nudličky opéct na suché pánvi do křupava.


    Zobrazit celý recept

  2. Dát vařit těstoviny, pozor ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené dle pokynů na obalu).

  3. Neoloupané cuketky nakrájet podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodit je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé). Ke slanině a cuketkám přidat slité těstoviny, promíchat, osolit.

  4. Stáhnout z ohně a vmíchat směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky „dojdou“ jejich teplem).

  5. Dle potřeby doladit 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé. Podávat s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Gurmet – letní dvojčíslo 2012.

Čerstvé těstoviny jsem koupila zde: http://www.cattani.cz/ (Brno)

Vynikající, extra rychlý recept s minimem surovin, u nás velký palec nahoru 😉