Suroviny
3 porce
- 450 g čerstvých těstovin fettuccine (nebo přiměřeně sušených)
- 100 g pancetty (příp. dobré slaniny) plátky
- 3 mladé cuketky
- 2 střední (nebo 3 malé) žloutky
- 40 g parmazánu (příp. sýru Gran moravia) + na posyp
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Dát vařit dostatečné množství vody na těstoviny (osolit). Pancettu nakrájenou na nudličky opéct na suché pánvi do křupava.
-
Dát vařit těstoviny, pozor ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené dle pokynů na obalu).
-
Neoloupané cuketky nakrájet podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodit je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé). Ke slanině a cuketkám přidat slité těstoviny, promíchat, osolit.
-
Stáhnout z ohně a vmíchat směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky „dojdou“ jejich teplem).
-
Dle potřeby doladit 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé. Podávat s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Gurmet – letní dvojčíslo 2012.
Čerstvé těstoviny jsem koupila zde: http://www.cattani.cz/ (Brno)
Vynikající, extra rychlý recept s minimem surovin, u nás velký palec nahoru 😉