Fenyklovo – zeleninový salát s vaječnou zálivkou

86
- reklama -

Suroviny

1 hlíza fenyklu
1 menší cuketa
1 mrkev
2 rajčata
1 jarní cibulka i s natí
řeřicha
Na zálivku:
1 vejce na tvrdo
1 PL dijónské hořčice
1 PL bílého vinného octa
3 PL olivového oleje
sůl
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout a žloutek oddělíme od bílku.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílek nasekáme na drobno.

  3. Z fenyklu vyřízneme tvrdý košťál, nakrájíme jej na tenké proužky, cuketu i mrkev škrabkou také na slabé proužky, rajčata na kousky a jarní cibulku i s natí na kolečka. next>Všechnu zeleninu včetně řeřichy promícháme.

  4. Na zálivku si vymícháme žloutek, olej, ocet, hořčici, sůl a cukr, přidáme posekanou nať z fenyklu a bílek a vzniklou zálivkou salát přelijeme.