
- reklama -
Suroviny
- 2 menší bulvy fenyklu
- 3 lžíce naložených pečených rajčat
- 1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
- 2 lžičky sušeného oregana
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule
- 3 lžíce strouhaného Parmezánu
Postup přípravy receptu
-
Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě – do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála přebytečnou vodu.
-
Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a jako základ dáme sekaná rajčata, smíchaná s oregánem a přiměřeně osolená – pozor, sýr je slaný.
-
Do rajčat zastrkáme jednotlivé listy fenyklu, proložíme na měsíčky pokrájenou cibulí a naloženými rajčaty. Posypeme parmezánem a pečeme zhruba 20 minut v dost rozehřáté troubě – asi na 200°C.
Poznámka od kuchařky
rajčata připravená od léta podle
Kuchařka: hosta