![Fenykl s máslovou strouhankou_5ff826544e47b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/fenykl-s-maslovou-strouhankou_5ff826543c142.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 větší fenykl
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce másla
- sůl
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Fenykl očistíme, odkrojíme tvrdé části a rozeberem na lístky. Vložíme je do vroucí osolené vody s kapkou citronové štávy a vaříme cca 10-15 minut.
-
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji osmahneme dozlatova.
-
Na talířích posypeme uvařený fenykl připravenou strouhankou a polijeme rozpuštěným zbylým máslem.
Poznámka od kuchařky
Místo fenyklu můžete použít např květák, pórek apod. U nás je tato úprava zeleniny velmi oblíbená.
Kuchařka: maris