
- reklama -
Suroviny
- 1 větší hlíza fenyklu
- 1 velká cibule
- 2 červená jablka (mohou být jakákoliv, ale červená v pokrmu lépe vypadají:-) )
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl
- cca 100 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, fenykl očistíme, rozpůlíme a vyřízneme tvrdý střed, jablka rozčtvrtíme a odstraníme jadřinec. Vše pokrájíme na měsíčky.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo společně s olejem, přidáme cibuli, po chvilce i fenykl a restujeme do sklovita. Poté přihodíme jablka, zasypeme lžičkou krupicového cukru a smažíme, dokud zelenina i jablka nezezlátnou.
-
Zalijeme bílým vínem a společně necháme dusit až do téměř úplného vyvaření tekutiny. Osolíme, ochutnáme a pokud je fenykl ještě příliš tvrdý, přidáme malinko vína a doděláme. Zelenina však má být „na skus“, nikoliv rozdušená.
-
Podáváme jako přílohu k masu (my jsme dnes měli s tmavou treskou na másle a citronovém pepři) nebo i jako lehké samostatné jídlo.
Kuchařka: Danca