- reklama -
Suroviny
cca 5 – 6
- 150 g suchých fazolí
- 250 g šunky
- 150 g okurek ve sladkokyselém nálevu
- 200 g majonézy
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Fazole si namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, pak propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Dáme vychladit.
-
Šunku a okurky nakrájíme, šunku na trochu větší kousky, než okurky.
-
Majonézu smícháme s worcestrem, horčicí, cukrem a octem.
-
K šunce a okurkám přidáme fazole, ochucenou majonézu a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme v lednici uležet, můžeme i do druhého dne. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Když nepočítám vaření fazolí, tak je salát rychlý a jednoduchý, ale velice chutný.
Kuchařka: mysulka