Fazolový salát se sladkokyselou zálivkou

63
- reklama -

Suroviny
2 porce

fazole (uvařené nebo z plechovky ve slaném nálevu)
1/2 červené cibule
8 cherry rajčat
hrst petrželky
feferonka v nálevu
Na zálivku:
2 lžíce octa, který máte rádi (vinný, balsamico, já teď používám a miluji ocet malinový)
6 lžic olivového oleje
špetka soli
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Fazole buď uvaříme (předem namočené) doměkka nebo použijeme ty z plechovky ve slaném nálevu (slijeme a necháme okapat).


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme fazole s nadrobno pokrájenou červenou cibulí, na půlky nakrájenými cherry rajčaty, feferonkou a drobně posekanou petrželkou.

  3. Suroviny na zálivku prošleháme metličkou v misce tak, aby se všechno pěkně spojilo a vytvořila se emluze.

  4. Zálivku smícháme s fazolemi a necháme aspoň 2 hodiny v ledničce uležet, cibule pěkně změkne a chutě se propojí.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se podobnými recepty Elizy a Anny Kočíkové, tenhle je snad trochu odlišný od obou z nich.