- reklama -
Suroviny
2 porce
- fazole (uvařené nebo z plechovky ve slaném nálevu)
- 1/2 červené cibule
- 8 cherry rajčat
- hrst petrželky
- feferonka v nálevu
- Na zálivku:
- 2 lžíce octa, který máte rádi (vinný, balsamico, já teď používám a miluji ocet malinový)
- 6 lžic olivového oleje
- špetka soli
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Fazole buď uvaříme (předem namočené) doměkka nebo použijeme ty z plechovky ve slaném nálevu (slijeme a necháme okapat).
-
V misce smícháme fazole s nadrobno pokrájenou červenou cibulí, na půlky nakrájenými cherry rajčaty, feferonkou a drobně posekanou petrželkou.
-
Suroviny na zálivku prošleháme metličkou v misce tak, aby se všechno pěkně spojilo a vytvořila se emluze.
-
Zálivku smícháme s fazolemi a necháme aspoň 2 hodiny v ledničce uležet, cibule pěkně změkne a chutě se propojí.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se podobnými recepty Elizy a Anny Kočíkové, tenhle je snad trochu odlišný od obou z nich.
Kuchařka: Alzbetina Prk.