Fazolový salát pokaždé jinak

194
- reklama -

Suroviny

40 dkg uvařených fazolí (různých barev nebo jen jeden druh)
jeden malý kelímek bílého jogurtu
15 dkg majonézy (nebo Majolka® z jednoho vajíčka)
3 kysané okurky
1 větší cibule
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole uvaříme. Slijeme a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Majonézu smícháme s jogurtem, nadrobno nakrájenou cibulí a usekanými okurky. Potom přidáme fazole, opepříme a dosolíme. Řádně promícháme.

Poznámka od kuchařky

Místo cibule lze použít pórek, také je dobrý nakrájený balkánský sýr, ale to už nesolíme a krájíme ho nadrobno. Kdo má rád může přidat proužky šunky nebo měkkého salámu. A také lze použít malá konzerva levnějšího tuňáka.