
- reklama -
Suroviny
- 40 dkg uvařených fazolí (různých barev nebo jen jeden druh)
- jeden malý kelímek bílého jogurtu
- 15 dkg majonézy (nebo Majolka® z jednoho vajíčka)
- 3 kysané okurky
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Fazole uvaříme. Slijeme a necháme vychladnout.
-
Majonézu smícháme s jogurtem, nadrobno nakrájenou cibulí a usekanými okurky. Potom přidáme fazole, opepříme a dosolíme. Řádně promícháme.
Poznámka od kuchařky
Místo cibule lze použít pórek, také je dobrý nakrájený balkánský sýr, ale to už nesolíme a krájíme ho nadrobno. Kdo má rád může přidat proužky šunky nebo měkkého salámu. A také lze použít malá konzerva levnějšího tuňáka.
Kuchař: toprecepty.cz