Fazolový salát „pikant“

59
- reklama -

Suroviny

2 balení červených fazolí v nálevu (1konzerva 425 ml)
200 g libové gazdovské slaniny nebo anglické slaniny
1 větší cibule
2 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce octa
3 polévkové lžíce sladké sojové omáčky od Vitany
4 polévkové lžíce sladké omáčky chilli od Vitany
špetku soli
dle potřeby špetku cukru
zelená petrželka na ozdobu
na přílohu
trochu oleje
rozpůlený rohlík (lehce potřený)
česnek
natvrdo uveřené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmahnout na kostičky o velikosti cca 1 x 1 cm nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a ještě 1 minutu společně smažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále přidáme 1 konzervu fazolí s nálevem, druhou bez nálevu, ocet, obě sojové omáčky, špetku soli a necháme 3 minuty provařit.

  3. Takto připravený salát přelijeme do vhodné nádoby a necháme v chladnu nejlépe přes noc uležet. Před použitím důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme octem, nebo špetkou cukru.

  4. Před servírováním můžeme salát mírně ohřát, ale lze konzumovat i studený. Podáváme s vařeným vejcem a lehce osmaženým bílým pečivem. Zdobíme snítkou zelené petrželky.

Poznámka od kuchařky

Už jsem se nemohla na svou drahou polovici koukat, jak do sebe tlačí jen tak holé fazole přímo z plechovky, přemohla jsem svou lenost a včera večer udělala trošku jinou verzi našeho oblíbeného „fazolového salátu prudce jedlého“. Manželovi stále škubalo nosem a hledal, kde jsem salátek zašila. Díky tomu, že hledal špatně, tak stačil salát krásně zaležet, už jsem ničím nedochucovala a na večeři jsme se nacpali príma mňaminou, kterou Vám tady přidávám. Dobrou chuť!