Fazolový kotlík

228
- reklama -

Suroviny
4 porce

450 g vepřového masa
400 g červených fazolí
250 ml červeného vína
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 polévkové lžíce oleje
1 malý rajčatový protlak
2 červené papriky
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme do vody, pak vodu slijeme, zalijeme vínem a vaříme 10-15 minut.

  2. Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, protlak, fazole i s vínem, kmín, majoránku, papriku nakrájenou na proužky, osolíme a dusíme doměkka. Není třeba ničím zahušťovat.

  3. Podáváme ozdobené kolečky cibule a sekanou petrželkou. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem objevila v Blesku – Vaše recepty, autorem je Ludvík Davídek z Mor. Třebové a já mu děkuji za dnešní skvělý recept, jeho recept je ale uvařený z hovězího masa.

Já si k masu připravila kuskus a chutnalo to vážně skvěle i s ním.

Pro milovníky ostrých jídel je vhodné k masu přidat 1 lžičku posekaných čili papriček.