
Suroviny
5 porcí
- 1 konzerva červené fazole v nálevu
- 2 konzervy bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 2 lžíce oleje
- 5 ks lahůdkové cibulky i s natí (svazek)
- 2 žampiony (lze vynechat)
- 5 nožek libovolných párků (použila jsem obyčejné kuřecí z Lidlu)
- 1/2 červené kapie
- 1/2 zelené kapie
- 1/2 tuby gulášového lahůdkového krému
- sůl
- mletý pepř
- zelená petrželka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Červené fazole scedíme, cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky nakrájíme na tenké kratší proužky. Žampiony očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na slabounké plátky.
-
Do širšího kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Po chvíli přidáme žampiony a papriku, podlijeme malinko vodou a cca 7 minut na mírném plameni přikryté pokličkou dusíme.
-
Poté přidáme fazole s rajčatovou omáčkou, červené scezené fazole, gulášový krém a párky. Promícháme a 5 minut povaříme. Dle potřeby dochutíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
-
Na talíři můžeme posypat nakrájenou zelenou petrželkou nebo zelenou natí lahůdkové cibulky.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem něco rychlého, chutného a hlavně barevného. Zamračené počasí je už moc dlouho a tahle barevná verze “fazoláče“ bez mouky přišla vhod:-)
Do podobných přidávám svůj jiný experiment. Vaří se ale o něco déle.









