
Suroviny
2,5 litru
- 2 střední brambory
- 2 hrsti fazolí
- 6-8 žampionů menších
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- zeleninový bujón nebo jiné ochucovadlo do polévek
- 1 lžíce sádla nebo olej
- pažitka
- větvička libečku
- sůl
- Na jíšku:
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 lžíce červené mleté papriky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli, když jí máme téměř osmahnutou, přihodíme česnek na plátky, fazole a chvíli opražíme, zalijeme vývarem tolik, kolik polévky chceme a vaříme, dokud nejsou fazole na skus.
-
Zatím si uděláme jíšku, na oleji osmažíme do světle hněda mouku, vypneme a dáme mimo sporák, za stálého míchání přidáme papriku a je hotovo.
-
Během vaření fazolí přidáme brambory nakrájené na čtverečky, na plátky nakrájené žampiony, libeček a později nastrouhanou mrkev.
-
Do jíšky si nalijeme vodu, prošleháme a zahustíme polévku. Ještě osolíme, povaříme a do hotové polévky dáme pažitku.
Poznámka od kuchařky
Asi 10 minut jsem přemýšlela, jakou polévku uvařit a byla na světě. Je to další dobrá a zase jiná luštěninová.









