Fazolovka husťačka, suplující oběd

68
- reklama -

Suroviny
2,5

2-3 hrsti malých bílých fazolí
2-3 brambory
1 lahůdková cibulka
1 cibule
150-200 g anglické slaniny
5 stroužků česneku (může být i sušený)
kousek pórku
kousek kapusty
3 růžičkové kapustičky
1 malý rajčatový protlak
zeleninový bujón nebo vývar
1 lžička koření Tandori masala
pepř
olej
sůl
Jíška:
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme nakrájenou cibuli, dáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, přivedeme k varu a přepneme na co nejmenší teplotu.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím si nakrájíme brambory na malé kostičky, pórek, kapustu, kapustičky a anglickou slaninu na malé kousky a uděláme si jíšku z oleje a hladké mouky.

  3. Když fazole měknou, přidáme připravenou zeleninu, brambory, slaninu, bílou část lahůdkové cibulky, ještě dáme rajčatový protlak, koření a osolíme.

  4. Nakonec naředíme vystydlou a prošlehanou jíšku, vylijeme do polévky, dáme česnek, mícháme a vaříme ještě chvíli, až bude polévka dobře zahuštěná. Úplně nakonec dáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.

Poznámka od kuchařky

K této polévce jsem podávala domácí levné houstičky a byli jsme najedení až, až a hlavní jídlo jsme vynechali.

Zeleninu můžete použít tu, kterou máte rádi.