- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balíček mražených fazolových lusků
- 200 g měkkého salámu
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- podravka
- 1/2 hrnku mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky.
-
Zalijeme lehce vodou (není to omáčka, jen sos) a přidáme mražené fazolové lusky. Dusíme pod pokličkou 10-15 minut, aby se lusky nerozvařily.
-
Na závěr zalijeme moukou rozmíchanou do hladka v mléce (je možné přidat i trochu smetany) a po odstavení z plotny dochutíme trochou octa.
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Toto rychlé jídlo nám vařila maminka, jako děti jsme ho zbožňovaly a u nás doma má stále úspěch. 🙂
Kuchařka: Pajaja