Fazolové lusky nakyselo

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balíček mražených fazolových lusků
200 g měkkého salámu
1 cibule
sůl
pepř
podravka
1/2 hrnku mléka
3 lžíce hladké mouky
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme lehce vodou (není to omáčka, jen sos) a přidáme mražené fazolové lusky. Dusíme pod pokličkou 10-15 minut, aby se lusky nerozvařily.

  3. Na závěr zalijeme moukou rozmíchanou do hladka v mléce (je možné přidat i trochu smetany) a po odstavení z plotny dochutíme trochou octa.
    Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Toto rychlé jídlo nám vařila maminka, jako děti jsme ho zbožňovaly a u nás doma má stále úspěch. 🙂