- reklama -
Suroviny
- 300 g uvařených červených fazolí ( nebo konzervovaných )
- 150 g uzeného masa
- 1 šalotka
- 20 g másla
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- čerstvý tymián
- 2 -3 lžíce husté zakysané smetany
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na menší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.
-
Do sekáčku dáme fazole, drobně nakrájené uzené maso, připravenou šalotku, zakysanou smetanu a rozsekáme do jemné konzistence.
Pomazánku dochutíme lísky tymiánu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : Fazolové „sádlo“ od hosty
Kuchařka: maris