Fazolová pomazánka s uzeným masem

91
- reklama -

Suroviny

300 g uvařených červených fazolí ( nebo konzervovaných )
150 g uzeného masa
1 šalotka
20 g másla
2 lžíce lahůdkového droždí
čerstvý tymián
2 -3 lžíce husté zakysané smetany
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na menší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Do sekáčku dáme fazole, drobně nakrájené uzené maso, připravenou šalotku, zakysanou smetanu a rozsekáme do jemné konzistence.
    Pomazánku dochutíme lísky tymiánu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace : Fazolové „sádlo“ od hosty