
- reklama -
Suroviny
- červené fazole
- saturejka
- cibule
- máslo
- česnek
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme do vody. Druhý den do vody přidáme špetku saturejky a uvaříme je doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo a krátce orestujeme cibulku. Přidáme česnek a necháme jen zavonět. Přidáme fazole, ochutíme majoránkou a solí. Pokud je třeba, můžeme podlít trochou vody a nechat ji přejít varem.
-
Následně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence a necháme vychladnout.
-
Mažeme na krajíčky chleba nebo na bagetku.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Nejen pro nejmenší 🙂
Kuchařka: Johanka128