
Suroviny
2 litry husté polévky
- 250g bílých fazolí
- 100g prorostlé slaniny
- 1 malá cibule
- 250g bílého zelí
- 2 stroužky česneku
- špetka tymiánu
- 1 bobkový list
- 800 ml vepřového vývaru nebo hovězího vývaru
- 1 menší mrkev
- kousek pórku
- kousek celeru
- asi 50g brambor
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách vyndáme na talíř a necháme vychladit. Vaříme asi půl hodiny.
-
Po půlhodině přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer, na kolečka pórek a na kostičky brambory a nakonec přidáme na malé kostičky nakrájenou předvařenou slaninu. Vaříme ještě asi 20 minut povařit.
-
Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Vaření máme asi v genech. Tohle si na návštěvě u mne našla na internetu moje vnučka Michalka a prosila, abych jí to uvařila. Nejsem si vůbec jistá, kdo tolik polévky sní, ale její přání je pro mne rozkazem:-))) Přikládám i vlastnoruční rukopis Michalky:-))









