Fazolová polévka se zelím pro Michalku

65
- reklama -

Suroviny
2 litry husté polévky

250g bílých fazolí
100g prorostlé slaniny
1 malá cibule
250g bílého zelí
2 stroužky česneku
špetka tymiánu
1 bobkový list
800 ml vepřového vývaru nebo hovězího vývaru
1 menší mrkev
kousek pórku
kousek celeru
asi 50g brambor
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách vyndáme na talíř a necháme vychladit. Vaříme asi půl hodiny.

  2. Po půlhodině přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer, na kolečka pórek a na kostičky brambory a nakonec přidáme na malé kostičky nakrájenou předvařenou slaninu. Vaříme ještě asi 20 minut povařit.

  3. Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Vaření máme asi v genech. Tohle si na návštěvě u mne našla na internetu moje vnučka Michalka a prosila, abych jí to uvařila. Nejsem si vůbec jistá, kdo tolik polévky sní, ale její přání je pro mne rozkazem:-))) Přikládám i vlastnoruční rukopis Michalky:-))