
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Sáček červených velkých fazolí ( 400g )
- 2 ks Ostravská klobása
- 1 ks Papriková klobása
- 4 ks Brambory
- 1 ks Mrkve (větší)
- 1 ks Cibule (velká)
- 5 stroužků česneku
- 650 g Červené zelí sterilované
- Sůl
- Provensálské koření (přiměřeně)
- 4 Bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- Majoránka (přiměřeně)
- Červená sladká mletá paprika
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Přistoupíme ke sporáku a pokusíme se zapálit hořák. Vzplane-li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na oleji jednu velkou nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené klobásky a trochu je opečeme. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek. Krátce orestujeme. Potom přidáme červené zelí a fazole (předem namočené cca 24h)a nakrájené brambory. Osolíme a dochutíme kořením dle svého gusta. Vaříme do změknutí fazolí. Podáváme jen tak anebo s pečivem. Po úspěšném nacpání se touto polévkou zvoláme třikrát Agla, Agla, Agla !
Poznámka od kuchařky
Počet porcí se dá těžko odhadnout. Záleží, zda u stolu bude sedět 8 ženských typu Ally McBealová nebo 8 chlápků typu Dolph Lundgren. 🙂
Kuchař: cekrops