
- reklama -
Suroviny
- 250 g bílých fazolí
- cca 250g uzených žeber
- 0,5 dcl oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 kostky masoxu
- mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- 2l vody
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Fazole, uzené s pár listy libečku zalijeme vodou a dáme vařit do tlakového hrnce. Vaříme asi 50 minut. Potom maso z hrnce vytáhneme a do hrnce dáme masox, prolisovaný česnek a pepř. Pokračujeme dál ve vaření, ale už ne pod tlakem.
-
Uvařené maso obereme z kosti, nakrájíme na kostky a vrátíme zpátky do hrnce.
-
Jíška: Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírnem ohni až mouka lehce zrůžoví. Až je jíška hotová, necháme ji vychladnout. Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme cca 5 minut provařit.
Kuchař: Jitka a Vlastik