Fazolová polévka s uzeným masem

81
- reklama -

Suroviny

250 g bílých fazolí
cca 250g uzených žeber
0,5 dcl oleje
2 lžíce hladké mouky
2 kostky masoxu
mletý pepř
3 stroužky česneku
2l vody
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Fazole, uzené s pár listy libečku zalijeme vodou a dáme vařit do tlakového hrnce. Vaříme asi 50 minut. Potom maso z hrnce vytáhneme a do hrnce dáme masox, prolisovaný česnek a pepř. Pokračujeme dál ve vaření, ale už ne pod tlakem.

  2. Uvařené maso obereme z kosti, nakrájíme na kostky a vrátíme zpátky do hrnce.

  3. Jíška: Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírnem ohni až mouka lehce zrůžoví. Až je jíška hotová, necháme ji vychladnout. Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme cca 5 minut provařit.