Fazolová polévka s noky

370
- reklama -

Suroviny

Fazole
Cibule
Mrkev
Zeleninový bujon
Máslo
Majoránka
Sůl
Pepř
Hladká mouka (na jíšku) asi 2 lžíce
Noky
Polohrubá mouka
Vejce
Trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme nejlépe na noc. Namočené fazole dáme vařit ve vodě, ve které se máčely.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme část mrkve (kousek mrkve si odložíme stranou) a cibuli.

  3. Zatím co se nám polévka vaří, nastrouháme si zbytek mrkve na jemném struhadle. Mrkev osmahneme na másle aby pustila barvu a přidáme mouku, aby vznikla jíška.

  4. Z vajíčka polohrubé mouky a trochy vody namícháme hmotu na noky. Ve chvíli kdy jsou fazole měkké přidám jeden zeleninový masox, osmahlou mrkev a dosolím.

  5. Hmotu na noky naberu na špičku lžíce a ponořím do polévky, (lžíci musíme nejdříve ponořit prázdnou do polévky, aby se hmota nelepila).

  6. Ve chvíli kdy jsou noky hotové (vyplavou na povrch) přidám majoránku a pepř.