- reklama -
Suroviny
- Fazole
- Cibule
- Mrkev
- Zeleninový bujon
- Máslo
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka (na jíšku) asi 2 lžíce
- Noky
- Polohrubá mouka
- Vejce
- Trocha vody
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme nejlépe na noc. Namočené fazole dáme vařit ve vodě, ve které se máčely.
-
Přidáme část mrkve (kousek mrkve si odložíme stranou) a cibuli.
-
Zatím co se nám polévka vaří, nastrouháme si zbytek mrkve na jemném struhadle. Mrkev osmahneme na másle aby pustila barvu a přidáme mouku, aby vznikla jíška.
-
Z vajíčka polohrubé mouky a trochy vody namícháme hmotu na noky. Ve chvíli kdy jsou fazole měkké přidám jeden zeleninový masox, osmahlou mrkev a dosolím.
-
Hmotu na noky naberu na špičku lžíce a ponořím do polévky, (lžíci musíme nejdříve ponořit prázdnou do polévky, aby se hmota nelepila).
-
Ve chvíli kdy jsou noky hotové (vyplavou na povrch) přidám majoránku a pepř.
Kuchař: jirka66