Fazolová polévka s moravskou klobásou

55
- reklama -

Suroviny

400 g vařených bílých fazolí
2 zelené papriky
1 cibule
4 stroužky česneku
2 moravské klobásy
1 l vývaru
0,1 l oleje
400 g rajčat
petrželka
celerová nať
pažitka
sůl
pepř
pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou papriku, cibuli, česnek, petrželku, celerovou nať, sůl a pepř.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Postupně přidáme spařená a oloupaná rajčata a fazole a vaříme dalších 10 minut.

  3. Mezitím opečeme klobásu a přidáme ji do polévky před koncem vaření.

  4. Dochutíme a lehce povaříme. Podáváme posypané lehce pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Nikdy by mě nenapadlo dělat polévku z čerstvé papriky, ale hotový pokrm mě mile překvapil. Opravdu dobrůtka a po 2 dnech… úplná lahoda.