Fazolová polévka s lokšemi

64
- reklama -

Suroviny

250 g bílých fazolí
150 g kořenové zeleniny
1 cibule
2 lžíce másla
100 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
posekaná petrželka
1 vejce
1 lžíce vody
150 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.


    Zobrazit celý recept

  2. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě chvíli vaříme.

  3. Z hrubé mouky, vejce a lžíce vody vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenký plát, smotáme do ruličky. Ostrým nožem nakrájíme na nudle a uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  4. Uvařené lokše vložíme do polévky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Krajové speciality – Slovácko