- reklama -
Suroviny
- 250 g bílých fazolí
- 150 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 100 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- posekaná petrželka
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- 150 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.
-
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě chvíli vaříme.
-
Z hrubé mouky, vejce a lžíce vody vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenký plát, smotáme do ruličky. Ostrým nožem nakrájíme na nudle a uvaříme zvlášť v osolené vodě.
-
Uvařené lokše vložíme do polévky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Krajové speciality – Slovácko
Kuchařka: Bahula