
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 200 g bílých fazolí
- 2 klobásy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1-2 lžičky ml. ostré papriky
- 2 bobkové listy
- 3 brambory
- 1 masox (nemusí být)
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladká mouky
- sůl
- pepř
- česnek dle chuti
- kůže ze špeku (domácí je nejlepší)
Postup přípravy receptu
-
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc.
-
Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka.
-
Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, ml. papriku, mrkev, celer, brambory na kostky. Zaprášíme hladkou moukou a přidáme k fazolím asi 20 min před koncem varu.
-
Dochutíme třeným česnekem, solí (Podravkou) a podáváme s opečenou klobáskou.
Poznámka od kuchařky
Kořenová zelenina se může vařit v polévce vcelku. Jinak ta kůže ze špeku té polévce přidá na kvalitě.
Klobása může být krájená na kolečka, kostičky – to už záleží na kuchařce.
Kuchařka: Jana Hamzova









