Fazolová polévka s klobásou

111
- reklama -

Suroviny
5 porcí

200 g bílých fazolí
2 klobásy
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
1-2 lžičky ml. ostré papriky
2 bobkové listy
3 brambory
1 masox (nemusí být)
2 lžíce sádla
2 lžíce hladká mouky
sůl
pepř
česnek dle chuti
kůže ze špeku (domácí je nejlepší)

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc.

  2. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka.

  3. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, ml. papriku, mrkev, celer, brambory na kostky. Zaprášíme hladkou moukou a přidáme k fazolím asi 20 min před koncem varu.

  4. Dochutíme třeným česnekem, solí (Podravkou) a podáváme s opečenou klobáskou.

Poznámka od kuchařky

Kořenová zelenina se může vařit v polévce vcelku. Jinak ta kůže ze špeku té polévce přidá na kvalitě.

Klobása může být krájená na kolečka, kostičky – to už záleží na kuchařce.