
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva fazolí v tomatě
- 1 malý rajský protlak
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- klobása nebo párky (nemusí být)
- čubrica
- špetka chilli
- sůl
- olej
- 1 litr vody nebo zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, vmícháme protlak a zasmahneme.
-
Zalijeme studeným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.
-
Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, sůl, koření a vaříme do změknutí.
-
Ke konci vaření přidáme fazole i s nálevem, eventuálně nakrájené párky, a necháme přejít varem.
-
Na talíři můžeme přizdobit čepicí ze zakysané smetany.
Kuchařka: maris