
- reklama -
Suroviny
- 200 g bílé fazole
- 2 větší mrkve
- 1/2 menšího celeru
- střední petržel
- střední cibule
- nové koření mleté
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- sůl
- sádlo
- Nudle:
- 1 vejce
- trocha vody
- sůl
- cca 300 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Fazole předmočíme, nejlépe přes noc, pak dáme vařit.
Na sádle do voňava osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak zpěníme i papriku. -
K téměř měkkým fazolím přidáme sádlo s osmaženou cibulí, krájenou nebo hrubě strouhanou zeleninu, sůl a koření a společně dovaříme.
-
Suroviny na nudle zaděláme s vlažnou vodou tak, aby těsto nelepilo. Těsto rozválíme do tenké placky a necháme oschnout.
Rádýlkem pak nakrájíme široké nudle, které zcela nakonec vhodíme uvařit do polévky.
Poznámka od kuchařky
Recept z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.
Místo hrubé mouky jsem na nudle použila semolu – pokud se vám ji podaří koupit, vyzkoušejte, je úžasná!
Kuchařka: cathleen