Fazolová polévka a široké nudle

66
- reklama -

Suroviny

200 g bílé fazole
2 větší mrkve
1/2 menšího celeru
střední petržel
střední cibule
nové koření mleté
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
sůl
sádlo
Nudle:
1 vejce
trocha vody
sůl
cca 300 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole předmočíme, nejlépe přes noc, pak dáme vařit.
    Na sádle do voňava osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak zpěníme i papriku.

  2. K téměř měkkým fazolím přidáme sádlo s osmaženou cibulí, krájenou nebo hrubě strouhanou zeleninu, sůl a koření a společně dovaříme.

  3. Suroviny na nudle zaděláme s vlažnou vodou tak, aby těsto nelepilo. Těsto rozválíme do tenké placky a necháme oschnout.
    Rádýlkem pak nakrájíme široké nudle, které zcela nakonec vhodíme uvařit do polévky.

Poznámka od kuchařky

Recept z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.

Místo hrubé mouky jsem na nudle použila semolu – pokud se vám ji podaří koupit, vyzkoušejte, je úžasná!