
Suroviny
- 1 plechovka fazolí
- 5 PL drcená rajčata
- 100 ml smetany
- trochu uzené slaniny
- 4 stroužky česneku
- 3 PL oleje
- 3 PL hladké mouky
- 4 velké brambory
- 1 PL octu
Postup přípravy receptu
-
Zacneme tym, ze ocistime zemiaky, nakrajame ich na mansie kocky. Zalejeme ich litrom studenej vody, pridame lyzicku soli a dame varit. Od slaniny odrezeme kozu, umyjeme ju a pridame k zemiakom.
-
Otvorime fazulovu konzervu a scedime….tekutinu zachytime a dolejeme k nej asi 100 ml vody, rozmiesame v nej 1 lyzicu octu.
-
Ked su zemiaky uz takmer hotove, pridame k nim fazulu a hned ideme robit zaoprazku.
-
Udenu prerastanu slaninu nakrajame na male kocky a ocisteny cesnak naplatkujeme.
Na rozohriatom oleji, rozskvarime slaninu. Pridame k nej cesnak
Cesnak nechame len zavonat a hned tuk zasypeme mukou…najprv dame len dve lyzice a dobre premiesame. Ak muka nepobrala vsetok tuk, tak pridame este trochu muky, premiesame do hladka a zalejeme octovym nalevom z fazulovej konzervy. -
Premiesame a hned zaoprazku dame do hrnca so zemiakmi a fazulou.
-
Do hrnca pridame este pasirovane paradajky. Do smotany dame par lyzic horucej polievky, preslahame a vlejeme do hrnca. Polievku nechame prevriet len na 1 bublinu a odstavime. Podla chuti este dosolime a kto nema rad kysle, tak dosladi.