Fazolova kysela polevka

64
- reklama -

Suroviny

1 plechovka fazolí
5 PL drcená rajčata
100 ml smetany
trochu uzené slaniny
4 stroužky česneku
3 PL oleje
3 PL hladké mouky
4 velké brambory
1 PL octu

Postup přípravy receptu

  1. Zacneme tym, ze ocistime zemiaky, nakrajame ich na mansie kocky. Zalejeme ich litrom studenej vody, pridame lyzicku soli a dame varit. Od slaniny odrezeme kozu, umyjeme ju a pridame k zemiakom.

  2. Otvorime fazulovu konzervu a scedime….tekutinu zachytime a dolejeme k nej asi 100 ml vody, rozmiesame v nej 1 lyzicu octu.

  3. Ked su zemiaky uz takmer hotove, pridame k nim fazulu a hned ideme robit zaoprazku.

  4. Udenu prerastanu slaninu nakrajame na male kocky a ocisteny cesnak naplatkujeme.
    Na rozohriatom oleji, rozskvarime slaninu. Pridame k nej cesnak
    Cesnak nechame len zavonat a hned tuk zasypeme mukou…najprv dame len dve lyzice a dobre premiesame. Ak muka nepobrala vsetok tuk, tak pridame este trochu muky, premiesame do hladka a zalejeme octovym nalevom z fazulovej konzervy.

  5. Premiesame a hned zaoprazku dame do hrnca so zemiakmi a fazulou.

  6. Do hrnca pridame este pasirovane paradajky. Do smotany dame par lyzic horucej polievky, preslahame a vlejeme do hrnca. Polievku nechame prevriet len na 1 bublinu a odstavime. Podla chuti este dosolime a kto nema rad kysle, tak dosladi.

Poznámka od kuchařky

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1440