Fazolová gulášová polévka

124
- reklama -

Suroviny

250 g suchých fazolí
500 g hovězího maso z krku nebo glejovka hovězí
2 cibule
olej
červená mletá paprika
pepř černý
česnek
paprikový protlak
sůl
1 paprika zelená
rajče (pokud máme)
feferonka
voda
Masox kostka nebo tekuté polévkové koření Maggi, kdo používá
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľu deň dopredu umyjeme a namočíme. Dáme variť.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibule pokrájame nadrobno a dobre dlho smažíme na masti, príp. oleji.

  3. Zasypeme mletou paprikou, pridáme mäso pokrájané na kocky, obraciame až zbelie, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak. Podlievame trochou horúcej vody a dusíme do mäkka.

  4. Pokrájame a pridáme papriku a ošúpanú paradajku, feferónku – kto rád štipľavé. Keď je mäso aj fazuľa skoro úplne uvarené, zmiešame dokopy, dolejeme vodou na požadovanú hustotu, prevaríme, dochutíme. Moja mamka dochucovala aj majoránkou, ja nie.

  5. Zvlášť si uvaríme domáce široké rezance – nudle, alebo obyčajné halušky (múka, vajce, voda), ktoré pridávame do tanierov pri podávaní.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme s kopčekom kyslej smotany.

Sýta polievka, poteší hlavne v zime.