
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 lžíce másla
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 litr mléka
- 150 ml smetany ke šlehání
- 400 g sterilovaných zelených fazolek
- 4 lžíce sterilovaného kopru (v sladkokyselém nálevu)
- 2 kostky cukru
- 2-3 lžíce octa
- 1 lžíce vegety (domácí nebo bez glutamátu)
- sůl
- 4 vejce
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku. Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut. Přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát a podáváme s vařenými brambory a vejci.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti.
Poznámka od kuchařky
Tento recept vyprosila moje sestra na kuchařkách ve školce, kde učí. Děti většinou nadšené nejsou, zato učitelky se ho nemohou ujíst, stejně jako já.
Našla jsem tu podobné pokrmy, ale ne stejný.
Kuchařka: Eliza