
- reklama -
Suroviny
- 700 g fazolových lusků
- 300-400 g vepřové plece (příp. drůbeží nebo i mleté vepřové)
- 1 malá cibule
- olej
- mletá paprika
- pepř
- česnek
- rajče (nakrájet na kousky)
- červená paprika (nakrájet na kousky)
- sůl
- 150 g rýže
- 250 ml zakysané smetany
- 150-200 g strouhaného sýru
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu na drobno pokrájame a dáme na olej.
-
Zasypeme paprikou, pridáme na malé kúsky nakrájané mäso, obraciame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
-
Pridáme zelenú papriku a paradajku, ochutíme podľa svojej chuti nejakým korením.
-
Pekáč vystelieme papierom na pečenie, alebo vymažeme olejom.
-
Na dno dáme polovicu fazuliek, na to rozložíme uvarenú ryžu, na to mäsovú zmes, potom druhú polovicu fazuliek. Zalejeme kyslou smotanou, posypeme syrom a pomaly zapečieme cca 30 minút.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikol ako improvizácia zo zbytku ryže a mäsa s ďalšími surovinami.
Kuchař: magdalenka









