Fazolky v rajčatové omáčce

42
- reklama -

Suroviny

400 g fazolových lusků
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika – kapie
plechovka drcených rajčat
3 kuličky nového koření
chilli koření
lžička citronové šťávy
oregano a bazalka
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky umyjeme a odřízneme jim konce. Dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 10 minut na skus. Na omáčku nakrájíme cibuli, česnek a papriku na kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku. Po chvíli přidáme nové koření, šťávu, rajčata a dusíme do měkka. Dochutíme solí pepřem, bylinkami a chilli.

  3. Fazolky můžeme pokrájet a zamíchat do omáčky nebo je jen omáčkou přelít. Na talíři zakápneme olivovým olejem a zdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s pečivem nebo jen tak.