- reklama -
Suroviny
- 400 g fazolových lusků
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika – kapie
- plechovka drcených rajčat
- 3 kuličky nového koření
- chilli koření
- lžička citronové šťávy
- oregano a bazalka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Fazolky umyjeme a odřízneme jim konce. Dáme vařit do osolené vody a vaříme asi 10 minut na skus. Na omáčku nakrájíme cibuli, česnek a papriku na kousky.
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku. Po chvíli přidáme nové koření, šťávu, rajčata a dusíme do měkka. Dochutíme solí pepřem, bylinkami a chilli.
-
Fazolky můžeme pokrájet a zamíchat do omáčky nebo je jen omáčkou přelít. Na talíři zakápneme olivovým olejem a zdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s pečivem nebo jen tak.
Kuchařka: mika59