Fazolky s koprem, uzeným masem a smetanou

51
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

500 g čerstvých fazolek nebo mražených fazolek
1 menší uzené žebro
50 g slaniny
1 smetana 12% (nebo 30%)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 kostka zeleninového bujónu
(asi 300 ml uzeného vývaru)
kopr
pažitka
cukr
citronová šťáva
pár lžic oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žebírko si uvaříme, obereme a nakrájíme na kousky, necháme si nějaký vývar a z ostatního si uděláme polévku.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu si nakrájíme nadrobno, necháme ji osmahnout, přidáme malinko oleje a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme fazolky, které si pokrájíme na velikost úst, chvilku je osmažíme, nalijeme uzený vývar se zeleninovou kostkou, a dusíme-krátce!

  3. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem a dáme kopr, povaříme, ochutnáme-chuť musí být vyvážená, jak máme rádi.

  4. Do smetany dáme mouku, promícháme, zahustíme fazolky a přidáme uzené kousky masa, aby se prohřály.

  5. Po povaření zamícháme ještě trochu pažitky.

Poznámka od kuchařky

Vařila jsem polévku z uzeného žebírka a přemýšlela jsem, co udělám z obraného masa a vyhrálo toto. Podávala jsem se šťouchanými bramborami, hodily by se i knedlíky, jak houskové tak bramborové. Pochutnali jsme si, proto se dělím s vámi receptem.